Kartläggning av kolonier

Hej alla kolonister på Ringstorps koloniområde.

Vi har som många av er känner till fått i uppgift från Helsingborgskommun att skicka in en ritning och foto på alla kolonier på Ringstorps koloniområde.

Då detta är ett krav från kommunen måste vi uppfylla deras krav, vi vet också att det kan vara svårt att själv fotografera, scanna in ritningar mm. Vi vill härmed informera er om att vi kommer att finnas ute på området under september månad för att fotografera alla stugor, och vi kommer att ha de gamla ritningarna med oss för att få en underskrift från er på ändringar eller icke ändringar.

Vi vill inte vara någon typ av poliser, vi vill bara hjälpa alla på ett enkelt vis och uppfylla våra krav från kommunen.
Styrelsen har ett ansvar att lämna in dessa uppgifter under oktober månad, om det är något som inte stämmer på ritningarna ÄR det inte styrelsens ansvar utan varje individs ansvar att lämna rätt uppgifter. Då kommunen har blivit
tuffare mot alla kolonister i stan, vet vi att de kommer för att göra stickprover! Om något inte stämmer med ritningen är det kolonisten själv som kan få betala vite och rivning.
Vi hoppas på ett gott samarbete, det gynnar oss all. Om ni har frågor, tveka inte att höra av er till styrelsen.

Med vänlig hälsning

/Niklas
Sekreterare Ringstorps Sommarstads Koloniområde

One Reply to “Kartläggning av kolonier”

  1. Naturligtvis skall vi lämna de uppgifter som kommunen efterfrågar..
    Men vi bör också ställa krav på kommunen att de gör en ny detaljplan av koloniområdet då den gällande som är från år 1942 inte gäller längre då kommunen tagit tillbaka en del av vårt område och byggt en ny cykelväg på ett område som vi betalat arrende för.
    Med vänlig hälsning,
    Lars-ove (64an)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *